Voordelen van een smartwatch

Smartwatches zijn toch wel een van de meest recente tech ontwikkelingen. Waar je vroeger genoegen nam met een horloge dat de tijd aangaf, kunnen de smartwatches van tegenwoordig heel veel meer. 

Hoewel we steeds meer tijd doorbrengen achter het scherm van onze smartphone met alle mogelijkheden die daarbij horen, worden smartwatches toch steeds populairder. Waarom zou je dan toch een smartwatch aanschaffen terwijl je telefoon ook heel veel mogelijkheden heeft? Wat zijn de voordelen van zo’n slim horloge om je arm en wat zijn de meest gebruikte functionaliteiten?

Wat is een smartwatch?
Heel simpel gezegd: een smartwatch is een digitaal horloge dat in verbinding staat met je smartphone en in dit moderne horloge zit een mini computertje waarop een besturingssysteem draait. Qua uiterlijk bestaan er 2 soorten: de wat meer vierkante modellen zoals de Apple Watch, en de ronde modellen zoals de Samsung Galaxy Watch.

Omdat je een smartwatch kunt koppelen aan je smartphone heb je de mogelijkheid om meldingen die normaal op je telefoon verschijnen op je smartwatch te ontvangen. Maar een smartwatch is natuurlijk meer dan een veredeld 2e scherm van je mobiele telefoon!

Voordelen van een smartwatch
De voordelen van een smartwatch vind je onder andere in de functionaliteiten. Een smartwatch kan namelijk meer dan je zou denken. Zo kan een smartwatch bijdragen aan een gezondere levensstijl omdat elke smartwatch je dagelijkse activiteiten registreert. Dat begint heel simpel met hoeveel stappen je per dag zet maar hij registreert ook hoeveel kilometer je hardgelopen hebt. Daarnaast wordt je hartslag geregistreerd, het aantal calorieën dat je verbrandt en zijn er zelfs smartwatches die met een behoorlijke nauwkeurigheid je bloeddruk meten en monitoren. Door die gegevens van bloeddruk en hartslag weer te combineren is het ook mogelijk om je stressniveau in de gaten te houden.

Notificaties: mis geen meldingen meer
Een smartwatch gaat ervoor zorgen dat je nooit meer notificaties mist. Je smartwatch staat in verbinding met je telefoon dus elk inkomend bericht op je telefoon wordt doorgestuurd. Zo mis je geen mail, whatsappje, oproep of notificatie van facebook of instagram meer. Een groot voordeel voor de social media liefhebbers.

En heb je het gevoel al de hele tijd op je telefoon te zitten en ben je bang met een smartwatch nog meer schermtijd te krijgen? Wees gerust! Een smartwatch kan jou misschien zelfs wel helpen om je schermtijd juist omlaag te brengen omdat je nu bij een notificatie enkel nog maar even snel op je pols hoeft te kijken in plaats van die smartphone weer tevoorschijn te halen!

Contactloos betalen
Ooit was het een gadget maar inmiddels ziet bijna iedereen er wel het voordeel van in: contactloos betalen. Het is handig, zeker als je een keer je portemonnee vergeet maar ook als je gaat sporten en geen extra spullen mee wil nemen. Contactloos betalen kan ook met je smartwatch. Gewoon je pols tegen de pinterminal houden en klaar.

Navigatie
Een ander voordeel van zo’n slim horloge is dat het je route registreert, bijvoorbeeld wanneer je gaat hardlopen. Zo weet je precies waar je gelopen hebt en hoeveel kilometers je afgelegd hebt. Maar je smartwatch kan je ook van a naar b brengen met gesproken aanwijzingen en op het schermpje zie je ook in één oogopslag waar je heen moet.

Een smartwatch heeft dus zoveel voordelen dat het allang geen gadget meer is!

Naar de webshop